Összes kutya »
Örökbe adtuk

Picúr 10 évesen csodás gazdit kapott!


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Kriszti 12 éve fogadta tőlünk örökbe egyik előző kutyáját. Süti 2021-ben daganatos betegségben elhunyt és Kriszta most úgy érezte, hogy készen áll befogadni egy újabb árva kutyát alapítványunktól. Választása Picúrra esett, a bizakodó, barátságos tekintetű, korát meghazudtolón vidám és játékos természetű 10 éves nőstény kutyusra.

Picúr története szomorú, de sajnos nem egyedi. Három hónapos korában fogadták korábban örökbe az Illatos útról és kilenc év után (!) nyáron újra visszakerült oda. Megsajnáltuk a nehéz sorsú kutyát és gondozásunkba vettük. Biztosak voltunk abban, hogy valakinek szüksége lesz rá, akit szerethet, és aki szereti majd őt. És így is történt: idén rátalált Kriszta, akivel most már gyömrői kertes házában él. Még egy Sziszu nevű cicát is kapott, akivel még tartják a távolságot, de lassan összebarátkoznak. Az első napok tapasztalatairól levelet kaptunk Krisztitől:

„ Szeretném megköszönni, hogy eddig vigyáztatok Picire, most már én fogok 😊

Hazafelé nagyon nyugodt volt, úgy tűnik az autókázással sincs problémája. Már az utcán várt ránk a család egy része.

Pötyi, Hugiék (egyben szomszédaim) kutyája szintén örökbefogadott. A találkozással minden rendben volt. Együtt mentünk be a kertbe is, ahol szabadon is engedtük őket. Egy kis féltékenységet észrevettünk, de egy orrfelhúzáson kívül semmi más nem történt.

Egyelőre a beszoktatási idő alatt csak felügyelettel engedjük össze őket, addig marad a csukott kapu.

Sziszu, a befogadott macskám egy kicsit fenttartással fogadta az új helyzetet, de nem volt semmi kergetőzés, veszekedés, szépen elmennek egymás közeléből. Sziszut ismerve, nem is vártam mást 😊

Újabb jó hír, hogy a gyerekeket is imádja. Patrik, unokaöcsém a szomszédból imádja Picit, és ez látszik a másik oldalról is. Estére megtalálta a helyét, egy nagy nyújtózkodás és sóhaj után hatalmas horkolással adta tudtomra, hogy most már elhiszi, hogy megvan az új otthona. Vasárnap tettünk egy közös nagy sétát. Pici szépen sétált, még Patrikkal (ti.Kriszti húgának kisfia) is.

Még mindenkinek szokni kell az új helyzetet, de az indulás szuper volt.

Üdv. Kriszti”

Köszönjük Kriszti, hogy új esélyt adtál Picurnak!

AZ előzményekről itt olvashatsz: https://vigyelhaza.hu/suti-uj-baratja/