Összes kutya »
Örökbe adtuk

Pötyire rátaláltak az angyalok! :-)


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Lehet esélye még a gazdira egy halmozottan hátrányos helyzetű, idős és nehezen járó kiskutyának? IGEN!! Nálunk ismét megtörtént ez a csoda, két nagyszerű ember, Timi és Peti segítségével!

És amikor ilyen csoda történik velünk, megerősít bennünket abban a tudatban, hogy van remény annak a sok,  gondozásunkban lévő idősödő keverék kutyának is, hogy igazi Gazdikhoz jutnak majd! Olvassátok el a Pötyi történetét:

 Pötyi a 10 éves elgázolt, keverék kislány, kétoldali medencetöréssel és tüdővérzéssel került 2015 nyarán, az Illatos útra. Alapítványunk magához vette Őt, vállalta az összetett műtétek elvégeztetését és további gyógyítását, majd örökbe adását.

A kisöreg, – aki kezdetben a négyből, három lábát nem tudta használni – két évig várta önkéntesünk, Zsuzsi Pest-környéki tanyáján, a végleges gazdi jelentkezését.

Közben hatalmas segítséget kaptunk Pötyi rehabilitációjában a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság elnökétől, Dr Biksi Otíliától, aki elutazott önkéntesünkhöz, hogy megvizsgálja a kisöreget és megtanítsa azokat a legfontosabb technikákat, amivel a kutyus gyógyulását hatékonyan és kíméletesen segíthetjük.

Otilia terápiás javaslatai alapján naponta legalább egyszer Zsuzsinak a teljes testet át kellett masszíroznia, a hátsó lábakat a masszázs után, átmozgatnia, és személyes útmutatásai alapján, asszisztált gyakorlatokat kell Pötyivel végeztetnie (ültetés, állítás, járás, kúszás)

Pötyi tehermentesítő hámot is kapott alapítványunktól, amivel gyógyuló végtagjai terhelését csökkenthetjük. Ebben már úszni is tudott, ami kíméletesen segítette lábai ösztönös mozgását.

Aztán idén, április elején Pötyire talált Timi és Peti akik eljöttek hozzánk megismerték, megszerették és elfogadták a kisöreget, tudomásul véve korát és egészségi korlátait is.

Olvassátok Pötyi gazdáinak első levelét szeretettel:
„ … Az első este még kicsit meg volt szeppenve, de azért óvatosan megnézett itthon mindent magának és ösztönösen birtokba vette a kosárkáját, a vacsorát pedig nagyon jó étvággyal fogyasztotta (ez az étvágya azóta is megvan, ízlik neki a táp).
A hámot továbbra sem kedveli, néha kicsit kell fogócskázni, mire rá tudjuk adni, de viszonylag hamar bele szokott törődni, hogy ezt muszáj viselni, ha ki szeretne menni. Egyébként a sétálással sincs semmi gondunk, igaz csak két sebességben közlekedik a pórázon: vagy a tipikus Pötyis ügetéssel, lobogó fülekkel, vagy a bölcs egyhelyben állással 🙂 600-700 métereket gond nélkül megteszünk és van, hogy még emellé belefér egy kör a futtatóban is, bár akkor rendesen kifárad már a végére.
Az éjszakákat eddig szépen végig aludta a kosárkában, a szobatisztasággal sincs gondunk, nem volt még baleset. Eddig egyedül csak 1-2 órát kellett itthon töltenie, de azt nyugodtan viselte, befeküdt a cipőink közé és ott várt türelmesen 🙂
Nagyon kis bújós egyébként, a legújabb kedvenc helye a ‘Pötyi-fotel’, amiben valamelyikünk mellett szokott feküdni, ha itthon vagyunk (most is itt van mellettem, ahogy ezeket a sorokat írom, csatolok erről képet is ) és hatalmasakat alszik, erőteljes horkolással 🙂
Összességében úgy látjuk, hogy tényleg nagyon hozzánk való ez a kicsi, kedves kutyus és eddig nagyon úgy tűnik, hogy ezzel ő is egyetért 🙂

Köszönjük szépen, hogy megmentettétek ezt a csodálatos kis jószágot, fantasztikusak vagytok, minden tiszteletem a tiétek, hogy ekkora odaadással gondoskodtok, gyógyítotok és adjátok vissza a reményt ezeknek a drága kis állatoknak!

És külön köszönjük neked Zsuzsi, biztos vagyok benne, hogy a te szeretetednek, gondoskodásodnak és munkádnak van az egyik legnagyobb szerepe abban, hogy most egy ilyen kedves, boldog, szelíd kiskutya szunyókál mögöttem a legnagyobb békességben!

Még egyszer köszönjük és minden jót kívánunk!  Timi és Peti „

Itt varázslatos videót is nézhetsz Pötyi gyógyulásáról. (klikk)

További filmet itt is nézhetsz róla. (klikk)