Szilveszterkor, a fővárosban, már 30 ingyenes mikrochip leolvasóhelyünk segíti az elkóborolt kutyák gazdikhoz történő visszajuttatását

Az elkóborolt kutyák bejelentését és megtalálását segíti, a Vigyél Haza Kutyakereső, ami már a neten is elérhető (www.w-ebkereso.hu), vagy Androidos, és iPhone telefonra is letölthető az ingyenes alkalmazás.
mikrochip vigyél haza vágottVigyél Haza Alapítvány a főváros 28 pontján, ingyenes mikrochip leolvasó helyeket létesített, ahol bárki számára  elérhetővé teszik a kihelyezett leolvasókat. A chip leolvasó pontok megtalálhatóak a webes, vagy az ingyenes Androidos, és iPhone mobil alkalmazásokban. A leolvasóval ellátott éttermek, intézmények bejáratánál egyedi matrica hívja fel a lehetőségre az állatbarátok figyelmét. A mikrochip egyszerű leolvasása után a leolvasó hely kapcsolatba lép az alapítvány fiatal állatorvos önkénteseivel, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy hazavihesse elkóborolt kedvencét.

A tűzijáték közeledtével a felelős kutyatartókhoz és családtagjaikhoz fordulunk.
A petárda, a tűzijáték robbanásakor keletkezett hirtelen nagy erejű fény- és hanghatás sokkszerűen éri a szabadon lévő állatokat,
A kutyák az ilyenkor elszenvedett halláskárosodás, szemsérülések, esetleges égési sérülések, vagy epilepsziás roham hatására rémülten menekülnek: megszokott környezetükből kiszabadulva elkóborolnak, vagy közlekedési baleset áldozatai lesznek.
Ezért kérjük a gazdikat, hogy fokozottan ügyeljenek kedvenceikre ezeken a napokon!
– Engedjék be a házba, lakásba kutyáikat ezen a napon este 6 és reggel 6 óra között legalább erre a 12 órára!
– Csak pórázon sétáltassák kedvencüket és lehetőleg ne vagy csak kevés időre hagyják egyedül őket!
– Tegyenek a kutyáikra bilétával ellátott nyakörvet az elérhetőséggel, és ellenőriztessék szükség esetén mikrocsip regisztrációját állatorvosuknál!
– Kérjük a szülőket, nagyszülőket, háztulajdonosokat: erre a néhány órára tegyék félre fenntartásaikat: keressenek megoldást arra, hogy az egyébként kertben, szabadban élő kutyák is biztonságban tölthessék az ünnepet!
Minden felelős állattartónak és kutyabarátnak Boldog Új Évet Kíván, a
Vigyél Haza Alapítvány
az emberbarát állatbarát

VigyelHaza-horz