Újabb szívférgesség gyorstesztekkel segítjük az Illatos úti kutyákat.

Bár folyamatosan segítjük az Illatos úti kutyák gyógyítását, kiemelten fontosnak tartjuk a fertőzések megelőzését is.
0Az Illatos útra bekerülő évi 2500 kutya miatt nagyon fontos, hogy a hazánkban egyre gyakrabban előforduló szívférgesség diagnosztizálására is lehetőség legyen.
Ezért döntött úgy alapítványunk, hogy ismét segítjük a betegségek időben történő felismerését. Most, második alkalommal, újabb 90 db szívférgesség gyorstesztet adományoztunk, az Illatoson lévő kutyák egészségmegőrzése érdekében.
A SZÍVFÉRGESSÉG egyre nagyobb teret hódít Magyarországon, és a lepkeszúnyog csípésével a kutyába kerülő féreg hosszú ideig (hónapokig) semmilyen tünetet nem okoz. Súlyos légzőszervi tünetek (köhögés, fáradékonyság) már csak a betegség előrehaladottabb stádiumában 2.szivferegciklusészlelhető, ezért fontos szempont, hogy a betegség gyors diagnosztizálása, diagnosztikai tesztek segítségével. A betegség kezelése egyébként hosszantartó, költséges, és veszélyeket is rejt magában. (A betegség zoonózis, azaz állatról – emberre is terjedő elváltozásról van szó.)

Bár a teszteket közvetlenül az USA gyártó képviseletén keresztül szerezzük be, nem tudnánk megvásárolni ezeket, ha nem segítettetek volna bennünket tavaly, adótok 1%ával. Köszönjük Nektek és idén is számítunk Rátok!