Újabb szívférgesség tesztekkel segítjük az Illatos úti kutyákat.

0 Bár folyamatosan segítjük az Illatos úti kutyák gyógyítását, kiemelten fontosnak tartják a fertőzések megelőzését is.
Az Illatos útra bekerülő évi több mint 2000 kutya miatt nagyon fontos, hogy a hazánkban egyre gyakrabban előforduló szívférgesség diagnosztizálására is lehetőség legyen.
Ezért ismét segítjük a betegségek időben történő felismerését. Most, már harmadik alkalommal, újabb 60 db szívférgesség gyorstesztet adományoztunk, az Illatoson lévő kutyák egészségmegőrzése érdekében.
A SZÍVFÉRGESSÉG egyre nagyobb teret hódít Magyarországon, és most kezdődik a szezon!  A lepkeszúnyog csípésével a kutyába kerülő féreg hosszú ideig (hónapokig) semmilyen tünetet nem okoz. Súlyos légzőszervi tünetek (köhögés, fáradékonyság) már csak a betegség előrehaladottabb stádiumában észlelhető, ezért fontos szempont, hogy a betegség gyors diagnosztizálása, diagnosztikai tesztek segítségével. A betegség kezelése hosszantartó, költséges, és veszélyeket is rejt magában. (A betegség zoonózis, azaz állatról – emberre is terjedő elváltozásról van szó.)

Amennyiben a gyorsteszt eredménye bármelyik kutyánál pozitív lenne, a szükséges, további laborvizsgálatok költségét is az alapítvány fedezi.