Összes kutya »
Örökbe adtuk

Zsófi, a keresztségben a Rizling nevet kapta, és boldog! 😊


Örökbefogadási kérdőív Twitter Facebook

Zsófi egyéves keverék kislány, akit korábban, Zuglóban fogták be májusban és az Illatos útra került. Alapítványunk a július első napjaiban vette gondozásába a szerény, barátságos szőrmókot és alig telt bele 3 hét, hogy gazdikat kapjon! Most olvassátok Lili és Dani levelét, akikkel budai lakásban (heny)él boldogan.

„… Épp ma egy hete érkezett hozzánk a kis eb, aki a keresztségben a RIzling nevet kapta, amivel meg is barátkozott.

Gyakorlatilag az első itt töltött órát kivéve tökéletesen szobatiszta, és nagyon okos: hallgat a parancsokra, gyorsan megtanulja őket, és szinte rögtön elkezdett védeni is minket: nem agresszív, de a gyanús kutyákra/emberekre (beleértve először idelátogató családtagokat) nagyon édesen morog, ugat, kifejezetten minket véd. 🙂

Voltunk vele dokinál is, tökéletesen egészséges, …. Nagyon jó étvággyal eszik (vegyesen kap száraz tápot reggel, nedveset este, illetve este utána kutyafogkefét is.

Kezdi megszokni, hogy vannak saját játékai, főleg a labdáit rágja hatalmas lelkesedéssel. Esténként sétálni járunk, kicsit még mindenfelé megy, egyszerre próbálja az összes új élményt, új környéket befogadni, de összességében nagyon szépen sétál velünk.

Egyelőre nagyon ránk van kattanva, a szeparáció még nagy meccs lesz, mert ha nélkülünk marad (főleg Dani nélkül, mert kettőnk közül ő lett a falkavezér), óriási a hiszti, de dolgozunk rajta. 🙂 Ismerős kutyusoknak is igyekszünk óvatosan bemutatni, a kezdeti megszeppenés/morgás után egészen sikerült oldódnia (egyelőre egy mopsszal kísérletezünk).

Tartottunk a napokban egy kutyaavató bulit is, összességében az emberekkel is jól kijön, ami nem annyira meglepő, mert mindenki azonnal beleszerelmesedik.

Összességében úgy látjuk, hogy nagyon jól érzi magát, rohangál a kertben, simogattatja magát, tök nyugodtan végig alussza az éjszakákat, szól, ha ki kell mennie, és már egészen otthonosan van nálunk, megismerte a házat, kertet, lassan a környéket is és már nincsen megilletődve.

Mellékelten küldünk róla fényképeket, ahogy kértétek. Később még beszámolunk majd megint róla, hogy boldogul a kicsi, mi már nagyon boldogok vagyunk vele.

Még egyszer nagyon köszönjük nektek, hogy ilyen kis csodával bővülhetett a családunk. 🙂

Üdv, Lili és Dani”

Kedves Lili és Dani! Hosszú, boldog közös életet kívánunk!